Over mij

Mijn naam is Diana van den Heuvel, ik ben 45 jaar en woon in Boskoop.
In mijn vrije tijd geniet ik onder andere van wandelen in de natuur, tuinieren, designen, fotograferen en theater.
Daarnaast geniet ik van het ontwikkelen en delen van workshops en trainingen, het masseren van volwassenen en kinderen en mijn werk als kosmische dag therapeut waarin ik mensen mag helen, begeleiden en ondersteunen  in hun ontwikkeling.

Mijn loopbaan, kinderen zich thuis laten voelen

Na 5 jaar als groepsleidster bij de Scouting actief te zijn geweest ben ik in 1996 gaan studeren en werken als pedagogisch medewerkster binnen de kinderopvang. Vanaf 2002 was mijn focus voornamelijk gericht op het werken met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Tijdens het werk was mijn intentie een bedding te creëren waarin kinderen konden zijn met dat wat was in het moment. Waar ze zich thuis konden voelen en waarin hun expressie zich volledig kon ontvouwen.
De ontwikkeling van het kind, kinderparticipatie, Gordon methode, het was een grote rijkdom om bij een kinderopvang te mogen werken die dat hoog in het vaandel had staan.

Van weerstand naar acceptatie

Mede door mijn eigen ervaringen als kind en het actief gericht zijn op mijn bewustzijnsgroei, leerde ik steeds beter te signaleren wanneer kinderen niet lekker in hun vel zaten. Ik doorzag hun overtuigingen, concepten en ervaringen die ze al op jonge leeftijd mee hadden gekregen. Ideeën en gevoelens die kinderen beperkten in hun kind zijn en die allerlei blokkades en gedragsstoornissen (zoals dat genoemd wordt) met zich meebrachten. Ik kreeg de gelegenheid om ze in een bedding van liefde diverse tools aan te reiken zodat hun weerstand transformeerde naar acceptatie . Zij konden volledig zijn met dat wat was.

In volle vrijheid genieten

Mijn interesse om mijzelf te ontwikkelen, te onderzoeken waar ik nog weerstand ervoer in mijn leven groeide en groeide. Het werd voor mij een manier van leven mijzelf te observeren. Bewustzijn van wat er in mij gebeurde in elke situatie. Zo kon ik steeds helderder zien hoe conditioneringen en overtuigingen mijn leven beheerste. Ik keek er naar, eerst met een oordeel, daarna zonder oordeel. Daardoor gaf ik conditioneringen en overtuigingen de ruimte er te zijn en werd er steeds meer vrij van. Vrij van wat mij voorheen beperkte om in volle vrijheid te genieten van het leven.
Hoe meer ik mezelf bevrijdde hoe meer mij opviel wanneer anderen in gevecht waren met het leven.

Eerst mezelf bevrijden

Als kind geloofde ik dat iedereen op de wereld in vrede en gelukkig kon zijn. Hoe ouder ik werd hoe groter mijn wens om mensen te helpen vrij te zijn van hun pijn, hun verdriet en hun angst. Jaren later schreef ik een liedje. De eerste zin van het refrein was: ‘Als liefde een ziekte was zou ik jou en iedereen willen besmetten’ Ik ontdekte, dat ik mensen het beste kon helpen door mezelf te helpen. Door mezelf te bevrijden van pijn, van blokkades, overtuigingen, conditioneringen en aannames die ik in mezelf kon ontdekken. In die vrijheid kan ik andere laten zien en laten ervaren wat vrij zijn is.

Opleidingen

Er kwamen prachtige opleidingsmogelijkheden tot mijn beschikking. In 2008 maakte ik kennis met de Oneness University in India en heb daar verschillende trainingen gevolgd. Daarnaast heb ik een maandtraining in Findhorn gevolgd om mij nog meer te ontwikkelen op het gebied van bewustwording. In 2010 maakte ik kennis met het Wholism Project. Sindsdien ontvang ik regelmatig behandelingen en volg ik opleidingen bij het Wholism Project. Het Wholism Project biedt mij allerlei mogelijkheden om mij steeds verder de kosmische dag in te ontwikkelen.

Je hoeft alleen maar te genieten

Iemand zij ooit tegen me: ‘Diana, je hoeft alleen maar te genieten van alles wat er is.’ Ik hoorde de woorden, er was een soort weten maar kon het niet volledig vatten. Ik vond het prachtig gesproken en tegelijk waren er allerlei ideeën en overtuigingen in mij die zijn waarheid niet konden geloven.
Nu is het ook mijn waarheid geworden. Ik voel het in iedere cel van mijn lichaam. We hoeven alleen maar te genieten, dat weten, dat ervaren, dat leven, dat gun ik iedereen!

Therapie, massage, workshops en trainingen

In overgave volg ik de stroom van het leven. Ik organiseer waar om gevraagd wordt. Wil je een training of workshop volgen, dan kun je dit aanvragen via het aanvraagformulier of mij een mail sturen.
Loop je ergens tegen aan in het leven, heb je behoefte aan therapie of een helende ontspanningsmassage dan mag je contact met me opnemen en je wensen met me delen.

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten.