Een bewuste en gezonde leefstijl

Een bewuste en gezonde leefstijl

De één begint met het scheiden van afval en het kiezen voor ecologische producten. Of om meer gezonde en biologische voeding te eten.
De ander begint met het opruimen van zowel de innerlijke wereld, het verwerken van ervaringen, als de uiterlijke wereld, waarin je onderzoekt welke spullen, werk, hobby’s en mensen nog verrijkend voor jou zijn.
Waar je begint maakt niet uit. Er bestaat niet één beste volgorde.

Blij

Het is belangrijk dat je voor een verandering kiest die gevoelsmatig het beste bij jouw ontwikkeling aansluit. Een verandering waar je blij van wordt. In een tempo dat haalbaar is voor jou. Soms voel je niet direct blijheid wanneer je er mee bezig bent. Omdat kiezen voor een bewuste en gezonde leefstijl ook een keus is om niet langer te vluchten voor onverwerkte ervaringen.

Een ervaring

Ik weet het nog goed. Ik was 33 jaar toen ik van de een op de andere dag er helemaal klaar mee was dat ik rookte. Op dat moment besloot ik om voor een bewuste en gezonde leefstijl te kiezen. Ik stopte met roken, met alcohol drinken en nam het voornemen om gezonder te gaan eten. Daarnaast wilde ik nog meer tijd gaan besteden aan het opruimen van mijn innerlijke en uiterlijke wereld.
Sinds die dag is mijn leven in een sneltreinvaart veranderd.

Nu, inmiddels bijna 15 jaar later, eet ik biologisch en voor 96% veganistisch.
Alle schoonmaakmiddelen in mijn huis zijn ecologisch. En mijn kleding is gemaakt van natuurlijke materialen.
Ik leef minimalistisch. Minimalistisch leven betekend voor mij dat ik alleen heb wat ik werkelijk gebruik en waar ik blij van word.
In mijn tuin zorg ik voor een grote diversiteit aan planten en bloemen waardoor de insecten het hele jaar door hun buikjes rond kunnen eten, zich kunnen voortplanten en schuilen. Eventuele ziektes en plagen los ik natuurlijk op. Wanneer bijvoorbeeld de roos luizen heeft zoek ik lieveheersbeestjes. Zij zijn dol op luizen.
Daarnaast zorg ik ervoor dat ik zo min mogelijk afval produceer.

Lichamelijk welzijn

Ik geloof dat het lichaam een zelfgenezend vermogen heeft en dat het optimaal zijn werk kan doen als ik er goed voor zorg.
Ik gebruik daarom alleen een natuurlijke shampoo, douchegel en deodorant.

Toen ik nog make-up gebruikte vroeg ik mij op een dag af ‘Waarom gebruik ik make-up? Vind ik mijzelf van nature niet mooi genoeg? Heb ik het nodig om een masker op te zetten waarachter ik mij kan verschuilen?’

Ik onderzocht mijn innerlijke reden van het gebruik van make-up, haarverf, parfum en nagelak. Toen ik deze innerlijke reden had opgelost was er geen haar meer op mijn hoofd die deze spullen nog op mijn lichaam wilde smeren.

Geestelijk welzijn

Mijn geestelijk welzijn heeft zich ook steeds verder ontwikkeld. In een notendop zou ik het als volgt omschrijven.
Ik ben gestopt met vluchten voor mijn pijn. In plaats daarvan ga ik de confrontatie zo liefdevol mogelijk aan met alles waardoor ik geraakt word. De buitenwereld laat mij perfect zien waar ik in mijn binnenwereld nog aan mag werken. Heb ik bijvoorbeeld mijn angst voor afwijzing nog niet verwerkt dan zal ik afwijzing ervaren in het leven zodat ik de kans krijg om deze onverwerkte pijn te verwerken.
Het is niet altijd makkelijk om de confrontatie aan te gaan met onverwerkte pijn. Maar het is het meer dan waard. Ik wordt er rijkelijk voor beloond.

Kwaliteit

Dankzij mijn bewuste en gezonde leefstijl heeft mijn leven veel meer kwaliteit gekregen.
Er is altijd een bepaalde rust aanwezig in mij. Een sereniteit, puurheid en integriteit. Ik ervaar een steeds dieper contact met mezelf, anderen, de natuur en mijn omgeving.
Ik voel mij rijk en dankbaar met wie ik ben en met alles wat in mijn leven is.

Begeleiding

Door mijn eigen groei en ervaringen ben ik ervaringsdeskundige geworden in een bewuste en gezonde leefstijl.
Wil je graag begeleid worden tijdens jouw weg naar een bewuste en gezonde leefstijl? Je bent van harte welkom bij GelukkigZijn.

Kosten

De kosten voor een consult bedraagt €80,- per uur.

Contact

Heb je vragen, wil je meer informatie of een afspraak maken dan kun je contact met mij opnemen.